martes, 20 de noviembre de 2012

``La mujer descuartizada no había presentado denuncia por violencia de género´´

Font:`` La mujer descuartizada no había presentado denuncia por violencia de género´´, extret del diari economista. es, escrit per la E.F.E,  del dia 20/11/12.

Enllaç directe:  http://www.eleconomista.es/legislacion/noticias/4411607/11/12/La-mujer-descuartizada-no-habia-presentado-denuncia-por-violencia-de-genero.html


Avui dia 12 de Novembre de 2012, a la web del  diari economista.es, s'ha publicat una notícia sobre un delicte de violiència de gènere, produit a la provincia de León (Viloria) . El marit després d'assessinar a la seva dona, ha esquarterat el seu cos, i l'ha posat en diferents maletes.  Posteriorment, s'ha entregat a la Comisaria Nacional de Polícia de A Coruña.

Ens trobem amb una de les manifestacions habituals de la violència de gènere portada a l'extrem. En aquest cas, i hores després d'haver assessinat a la seva dona, el marit es presenta a la fase detectada que pateixen molts agressors, anomenada  ``luna de miel´´. Aquesta fase dels agressors de violència de gènere es caracteritza per una actitud sumissa i d'arrepentiment per l'agressió comesa.; en aquesta fase acostumen a empanadir-se del que han fet i si la seva víctima continua en vida, li demanaràn perdó mil vegades i prometràn fer un canvi en la seva conducta.  En aquest cas, no pot demanar perdó perquè la seva víctima es morta, però la seva actitud d'arrepentiment es veu reflectida a la seva entrega voluntaria a la polícia.

Moltes vegades assistim a situacions similars amb resultat de suïcidi per part de l'agressor; suïcidi que mostra la desesperació què viuen una vegada s'adonen de la barbaritat comesa.
Apareixen amb aquests casos d'assessinat, la ira o qualsevol manifestació impulsiva què els porta a cometre el delicte; després ( més tard o més d'hora), torna ``mínimament´´ la racionalitat i s'adonen del crim comès; A partir d'aquí, la reacció és inesperada i pot passar que s'entregui o què es tregui la vida. 



Lloc on ha estat esquarterada la dona de 42 anys.

1 comentario:

  1. Mai entendré com es poden donar situacions d'aquest tipus.

    En molts casos de violència de gènere, expliquen que la víctima no havia denunciat a l'agressor o que si que ho havia fet però les autoritats no havien fet res al respecte.
    Des del meu punt de vista, la gent no reacciona com hauria de reaccionar davant la violència de gènere, fins que no passen coses com aquestes: dones desquartitzades, dones que s'han suïcidat perquè ja no podien aguantar els maltractes dels seus marits,...
    És una pena que en la societat existeixin casos aixi, ja que cap persona es mareix un tracte com el que poden estar patint aquestes dones.

    Pel que posa a la notícia aquesta dona és la víctima 42 per el que portem d'any. 42 dones han mort aquest any per culpa de la violència de gènere i en molts casos aquestes no han volgut denunciar a l'agressor per por a les conseqüències, perquè molts cops no es senten protegides per persones externes.

    He trobat un blog on es posen casos d'aquest any sobre dones maltractades, violència domèstica, violència de gènere i casos en investigació policial. És bastant impactant.
    http://blog.corcases.com/violencia-de-genero-2012/

    ResponderEliminar